Nganggo Sensor Temperature PT100

Nganggo Sensor Temperature PT100

Nganggo Sensor Temperature PT100

Hot

Friday, December 29, 2017

Nganggo Sensor Temperature PT100

December 29, 2017 0

Estimasi suhu kanthi persis lan stabil bisa dipikirake karo sensor suhu PT100 antara - 200 lan + 850 ° C, sing ngetokake kaputusan utama ing akeh aplikasi mekanik. Khususé, tingkat dhuwur saka téktèt sing luwih dhuwur tinimbang wilayah 50 nganti 150 º C nyebabake keputusan kaputusan kanggo prediksi suhu ing aplikasi farmasi, umpamane, ing formulir disinfeksi.

Aturan sing disedhiyakake bakal mbiyantu klien nemtokake pengaturan sing bener.

Iku kalebu ing aplikasi Pharmaceutical lan Healthcare tinimbang fakta sing gagasan aplikasi liwat kabeh segmen industri.

Apa PT100 Suhu Sensor?

Sensor PT100 yaiku kasus sing kondhang saka indikator suhu proteksi (RTD). Iku gumantung ing standar weruh ing logam, yen pangaturan ing suhu bakal nyebabake pangaturan ing pangayoman saka materi. Platinum njelasake koefisien suhu positif I. Iki nuduhake proteksi memperluas kanthi ngembangake suhu, minangka bahan sing paling umum digunakake kanggo ngembangake RTD.

Sensor PT100 katindak minangka perlindungan 100 meter ing suhu 0,0 ° C, lan tambahan perlindungan 0,355i kanggo saben 1 ° C ing sekitar 0 lan 100 ° C minangka standar ISO 60751: 2008

Sensor PT100 biasane dikembangake nggunakake rong strategi:

Sensor kabel tatu

Sensor luka platinum klebu saka kabel platina sing tipis kira-kira dibungkus, utawa diapit ing tengah, minangka pusat seni.

Sensor luka kawat bisa dimanfaatake ing macem-macem suhu, sanajan bisa uga ora bisa ditindakake kanthi mechanical, sing bisa ngambang.

Sensor Film Tipis

Sensor film tipis gumantung menyang substrat seni kanthi affidavit platina immaculateness dhuwur, laser diukir kanggo menehi 100â € | ing 0,0 ° C. Iki banjur ditahan ing lem kaca.

Sensor iki kurang larang tinimbang indikator luka kawat, lan kurang sithik kanggo nimbulaké karusakan. Dadi sing bisa digunakake sajrone temperatur littler ngluwihi sensor kabel tatu.

Sensor PT100 bisa diakses sacara industri kanggo sawetara tingkat ketahanan macem-macem, kaya saben BS EN 60751: 2008, minangka kelas B, An lan AA diatur kanthi ngembangaken ketekane. Luwih 1/10 sensor DIN bisa diakses sing dipilih kanggo njamin band resiliensi 1 / sepuluh saka pengenal Kelas B.

Milih Deteksi PT100 tengen

Iki minangka harmoni antara faktor-faktor perlawanan. Kayata, milih sensor PT100 sing digunakake ing kamar autoclave farmasi, iku harmoni antarane resistansi ideal saka perkiraan suhu lan kekuatan sensor kanggo nggolek dealing karo proses administrator.

Supaya kelas A sensor film tipis bakal paling cocok kanggo aplikasi farmasi, dene kelas B bakal duwe daya tahan kang cukup kanggo aplikasi senyawa utawa perakitan. Suhu administrasi paling ekstrim uga bisa ngarahake wong sing nemokake earthenware ing kecenderungan kanggo sensor film sing tipis.

Efek Probe Lead Length ing PT100 Pengukuran Akurasi

Sensor PT100 digandhengake karo instrumen ukur ukur nggunakake salah siji saka telung standar asosiasi:

• Loro kabel, tanpa kawat timbal rem

• Telung kawat karo setengah bayaran

• Kawat sekawan kanthi remunerasi lengkap.

Sensor PT100 bakal dumunung ing titik ngira sing bakal diduga sing bisa dipisahake saka ngendi piranti ukure ditemokake. Dawane kawat asosiasi bisa ndadekake kedadeyan miring kaya digambar ing ngisor.

Loro asosiasi kawat minangka strategi kabel paling angel. Wiwit panambahan variabel sensor PT100 minangka panularan, perlu sawise proteksi saka sing ngasilake arah antarane sensor lan instrumen bakal uga mengaruhi perkiraan pungkasan, lan kanthi cara iki suhu surmised ing sensor.

Ing ngendi papan timbal cendhak, lan ing endi diwenehi suhu sing ora bisa dibedakake saka sensor, ing titik kasebut ing prinsip iki bisa diwakili.

Nanging ing, contone, ruang autoclave Pharmaceutical, ngendi dawa timbal antarane sensor lan instrument bisa dawa, asosiasi kawat loro bakal nerusake kesalahan estimasi kritis.

Ukara sing dhuwur banget bakal ana ing kamar ing tengah siklus disinfecting, lan kanthi cara iki ing suhu sing ora bisa dibedakake saka sensor. Sisa dawane timbal bakal ana ing njaba kamar lan suhu lingkungan. Kontras suhu kasebut bakal nimbulaké owah-owahan pangreksan ing konveyor kawat titik nomer siji sing nambah kekarepan sing kurang tepat.

Strategi bayar kawat 3 kanthi cara iki ditampa kanthi nggunakake Connect Wheatstone. Ing pengaturan iki, kabel timbal sensor digandhengake karo sisih pinggiran scaffold, kasil digawé kanggo siji liyane, karo kabel katelu nyedhiyakake energi kanggo extension.

Nanging iki bakal ngetokake lereng sing panas ing ndalem dhewe. Senadyan kasunyatan manawa pangaruh Joule anget, ora bisa ditemtokake kanthi gedhe lan nyatane yen kondisi ijol-ijolan panas ing sensor bakal ora padha karo sing koordinasi ing 100â € | resistor ing sirkuit scaffold.

Kanggo nguatake perkiraan sing luwih tepat sing kudu digawe, utamané nalika kabel timbal asosiasi cukup dawa lan liwat suhu sing béda-béda, kerangka asosiasi 4 kawat digawe.

Siji set kabel timbal njupuk sumber daya saiki sing mantep kanggo sensor lan gabungan liyane digunakake kanggo ngetungake gulung voltase nyata liwat sensor. Kanthi cara iki kanthi nggunakke sumber arus sing tetep lan nduweni kapasitas kanggo ngitung katrangan ing tegangan liwat sensor PT100 tinimbang karo pangreksan ing pangreksan (Ohms Law), samubarang proteksi kawat timbal utawa sing beda-beda sing dipisahake kanthi bener.

Penting, nalika ngresiki sensor 3 utawa 4 kabel PT100 ing padusan minyak utawa potong panas, beda-beda ing bacaan antarane rong asosiasi iki bisa katon nganti gedhe. Iki bakal ora ana impact suhu ing ngasilake 3 asosiasi kawat.

Kaputusan praktis kanggo sensor PT100 yaiku garis kasebut antarane kerangka kawat 3 lan 4, lan klien bisa diwajibake dening kendala instrumen sing ana saiki sing bisa didadekake saiki.

Endi sing bisa dianggep, kerangka kawat 4 bakal ditemtokake kanggo njamin kanthi cara sing tepat.

Pemanfaatan konduktor suhu PT100 kawat 3 utawa 4 yaiku alternatif liya kanggo ngurangi panjang timbal lan mutasi umum sak suwene uji coba kanthi bendera 4-20mA sing bakal dikoordinasi sacara efektif dadi instrumentasi proses.
Read More